1173.49 лвПоръчай
Поръчайте на изплащане за 97.79 лв/месец (научете повече)
Nifty Pro

Огледало на Вашето бебе

NiftyPro e неинвазивен пренатален тест за фетална тризомия, с който се извършва проверка за най-често срещаните тризомии при раждането. 

Проверявани състояния

Tризомия 21 (синдром на Даун)
Tризомия 13 (синдром на Патау)
Тризомия 18 (синдром на Едуардс)
Тризомия 9, 16, 22
XXY (синдром на Клайнфелтър)
ХХХ (тройна-Х)
XYY
Монозомия Х (синдром на Търнър)
Определяне на пола (по желание)
84 микроделеционни и микродупликационни синдроми
Nifty Pro1173.49 лвПоръчай
Поръчайте на изплащане за 97.79 лв/месец. (научете повече)

През последното десетилетие развитието в науката за генетиката и огромният напредък в генетичните технологии промениха способността ни да разбиране болестите, да диагностицираме заболяването и да прилагаме ефективно лечение.

Какво представлява NIPT (неинвазивен пренатален тест)?

Трансформирането в сферата на пренаталните изследвания, появата на нови ДНК-базирани неинвазивни пренатални тестове (NIPT) доведоха до въвеждането на много точна стратегия за скрининг на фетална анеуплоидия. При неинвазивния пренатален тест се използва епруветка с кръвна проба от бременна жена за анализ на безклетъчна фетална ДНК за фетални хромозомни състояния –  например синдром на Даун, синдром на Едуардс, които могат да доведат до увреждане на здравословното състояние на бебето.

Nifty Pro

В кои случаи да направите изследването?

Възраст на майката е над 35 години.

Ако сте получила IVF лечение

Ако сте имали анамнеза за предишна бременност с хромозомна аномалия

Ако имате резултати от ултразвук, които показват висок риск от анеуплоидия.

При случаи на аборт

Родителска робертсонова транслокация с висок риск от фетална тризомия 13 или тризомия 21

Ако се изисква потвърждаване на резултатите от предходния скрининг

Ако получите контраиндикация за инвазивни пренатални тестове като placentа previa, риск от загуба на бременността, HBV инфекция.

Сравнение на NIPT (NIFTY PRO) с традиционните методи за скрининг

Сравнение на резултатите от детекцията

NIFTY PRO От 10-та седмица > 99%*
Интегриран скрининг
Интегриран серумен скрининг
4-компонентен скрининг
Скрининг през първия триместър

Сравнение на фалшиво положителни резултати (FPR)

NIFTY PRO
Интегриран скрининг
Интегриран серумен скрининг
4-компонентен скрининг
Скрининг през първия триместър

Неинвазивни пренатални тестове за тризомия 21, 18 и 13 – Клиничен опит от изследвания при 146 958 бременни жени, Wei Wang et al, Journal of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology

Допълнителна информация

В коя седмица от бременността може да се приложи NIFTY PRO?

NIFTY PRO може да се провежда още в 10-та седмица от бременността.

Срок на получаване на резултатите

Лабораторният резултат от NIFTY PRO се получава до 10 календарни дни след получаване на проба в BGI.

Застрахователно покритие

Застрахователното покритие е гарантирано от PICC Health Insurance Company Ltd., клон Шенжен. За да добиете представа за предоставеното застрахователно покритие, моля прочетете внимателно посочената по-долу подробна информация. Задълженията по застраховката включват:

 1. „Положителен”

  Ако резултатът от теста показва „висок риск”/„положителен”/„открит” или съдържа друго описание, сочещо за анеуплоидия на други хромозоми, имате право на възстановяване на разходите за пренатален диагностичен тест, включително, но не само, амниоцентеза, вземане на проби от хорион вил (CVS), пъпна връв, анализ на кариотипа, спомагателни изследвания на молекулярни генетични характеристики (напр. FISH), анализ на хромозомен микромасив, включително CGH, SNP, QF-PCR, NGS и др. Възстановяват се разходи в размер до RMB 2500 на бременна пациентка с едноплодна бременности или RMB 4000 при пациентка с близнаци. PICC прекратява застрахователната си отговорност към пациентката и плодаслед изплащане на обезщетението. Пациентката няма право да иска от BGI, PICC, клиниката/болницата допълнително обезщетение.

 2. „Сгрешен отрицателен”

  • Ако резултатът от теста показва „нисък риск”/„отрицателен”/„не е открит”, но след раждането бебето Ви е диагностицирано със заболяване, включено в теста NIFTY-Pro (с изключение на мозаицизъм) от квалифициран медицински специалист до една година след раждането, имате право на обезщетение в размер на RMB 400,000 както при едноплодна, така и при двуплодна бременност. PICC прекратява застрахователната си отговорност към пациентката и плода след изплащане на обезщетението. Пациентката няма право да иска от BGI, PICC, клиниката/болницата допълнително обезщетение.
  • Ако резултатът от теста показва „нисък риск”/„отрицателен”/„не е открит”, но по-късно е диагностицирано заболяване на плода, включено в теста NIFTY-Pro (с изключение на мозаицизъм) от квалифициран медицински специалист преди раждането и Вие сте прекратили бременността, имате право на обезщетение в размер на RMB 20,000 както при едноплодна, така и при двуплодна бременност. PICC прекратява застрахователната си отговорност към пациентката и плода след изплащане на обезщетението. Пациентката няма право да иска от BGI, PICC, клиниката/болницата допълнително обезщетение.
Пакети

Пакети

Семеен пакет – при поръчка на минимален брой от 3 теста за трима отделни човека от семейство, имате възможност да ползвате 10% отстъпка. 

Отстъпка

Отстъпка

При заявка на 3 или 4 генетични изследвания за един и същ човек, имате възможност да ползвате 20% отстъпка от цената. Условието за отстъпка е свързано с технологичния процес при генетичното тестване – част от процеса се извършва само веднъж, вместо няколко пъти.

Разсрочено плащане

Разсрочено плащане

Всички изследвания на NutriGen се предлагат и на изплащане. Чрез нашите партньори от Банка ДСК или MedLease можете да поръчате изследването без оскъпяване.

След като изберете бутона „Поръчай“ и стигнете до момента за избор на начин на плащане, изберете разсрочено плащане с някой от нашите партньори и ние ще се свържем с Вас за следващите стъпки и одобрение.

Отзиви

 • Райна Сивкова за изследването NGHealth

  Още веднъж искам да ви благодаря! Нямам никакви забележки, нито препоръки към вас. Доволна съм от прекрасното, бързо и европейско обслужване (или на мен май повече ми “отива” да кажа aмериканско обслужване). Желая ви успех, растеж и да завземете няколко континента.

  Райна Сивкова
  за изследването NGHealth

 • Ася Лазова за изследването NGHealth

  Информацията и препоръките, които получих, бяха много полезни, останаха в съзнанието ми и улесниха ежедневието ми в избора на храни и добавки. Забелязвам, че започвам да ставам и по-стриктна и при спазването на конкретни ограничения, когато знам, че те са валидни лично за мен. От около 10 години полагам усилия, въпреки заболяването ми, да водя по-качествен живот, но едва сега, когато започнах да обръщам внимание на индивидуалните особености и потребности на организма ми се почувствах по-добре. И аз бях приятно изненадана, че за няколко месеца имах резултат  (още…)

  Ася Лазова
  за изследването NGHealth

 • Мирена Петкова

  Мирена Петкова за изследването NGHealth

  За ДНК изследванията научих от сайта на Надя Петрова – експерт по здравословен и балансиран начин на живот. В последните години имах сериозни изпитания, свързани със здравето ми и много се интересувам от тази тема. Бях минала през много изследвания, много проби и не по-малко грешки. Но когато осъзнах какво богатство е генетичният тест, веднага си направих теста NGHealth. Част от резултатите ми от 4-те години търсене и безброй изследвания се потвърдиха, имаше и някои неочаквани. Най-важното е, че аз вече имам информация какво ми е заложено в гените и как мога да живея, за да избягвам проявлението на проблемните ми гени благодарение на конкретните препоръки относно всеки ген, които всеки получава с резултатите си. Имах и изключително полезна разяснителна среща с д-р Михайлова. Получих аудио запис, за да мога да се подсещам за разговора ни. След време отново писах на Боряна Герасимова и д-р Михайлова и получих невероятна подкрепа. (още…)

  Мирена Петкова
  за изследването NGHealth

 • Галина Самунджи за изследването NGHealth

  Направих теста NGHealth по инициатива на дъщеря ми и съответно като подарък от нея. В началото бях малко скептична, но резултатите се оказаха много полезни за мен. Те обясниха много ниските нива на витамин D в кръвта ми, които случайно бях открила преди това, и проблемите, които имам при консумиране на млечни продукти. Също така, ми дадоха ценни предупреждения за други неща. Например за опасността, която крие за мен прекомерната употреба на кафе, за необходимостта да приемам допълнително калций и др. Определено мога да кажа, че този тест внесе промени в начина ми на живот и се надявам, че по този начин ще ми спести сериозни здравословни проблеми в бъдеще.

  Галина Самунджи
  за изследването NGHealth

Все още не си сигурен кой тест е за теб?

Ела на консултация с лекар генетик, за да начертаете заедно оптималния път към твоето здраве.

1173.49 лвПоръчай
Поръчайте на изплащане за 97.79 лв/месец (научете повече)